Съдии от Международния съд на ООН наредиха на Израел да

...
 Съдии от Международния съд на ООН наредиха на Израел да
Коментари Харесай

Международният съд нареди на Израел да спре бойните действия. Какво следва?

 

Съдии от Международния съд на Организация на обединените нации подредиха на Израел да спре военното си нахлуване против южния град в Ивицата Газа Рафах, съобщи Ройтерс.

Съдът поддържа настояването на Южна Африка Израел да спре офанзивата си в Рафа. Кейптаун инициира и дело за геноцид над палестинците.

Израел неведнъж отхвърли обвиняванията в геноцид като неоснователни, потвърждавайки в съда, че интервенциите му в Газа са самозащита и са ориентирани против бойците на „ Хамас “, които нападнаха страната на 7 октомври.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Говорител на израелското държавно управление сподели в навечерието на решението от петък, че „ никоя мощ на Земята няма да спре Израел да отбрани своите жители и да преследва „ Хамас “ в Газа “.

Представителите на Южна Африка желаеха предходната седмица от Международния углавен съд да наложи незабавни ограничения, заявявайки, че офанзивите на Израел против Рафа би трябвало да бъдат спрени, с цел да се подсигурява оцеляването на палестинския народ.

Съдът е най-висшият орган на Организация на обединените нации за разглеждане на разногласия сред страни.

Решенията му са дефинитивни и наложителни, само че са били пренебрегнати в предишното. Съдът няма изпълнителни пълномощия. Решение против Израел може да окаже по-голям дипломатически напън върху държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

Очаква се същото да създадат Испания и Ирландия

Реакциите

„ Тези, които желаят Израел да спре войната, желаят Израел да престане да съществува. Израел няма да се съгласи с това “, безапелационен беше министърът на финансите в кабинета на Нетаняху Бецалел Смотрич.

„ Хамас “ разгласи, че приветства решението на Международния съд.

Палестинската власт приветства решението в петък на Международния съд, заявявайки, че то съставлява интернационален консенсус за преустановяване на войната в линията Газа, сподели представителят на палестинския президент Набил Абу Рудейне пред Ройтерс.

Съединени американски щати предизвестиха, че ще спрат изпращането на оръжия за Израел

Предходни актове

Главният прокурор на Международния углавен съд към този момент поиска  заповеди за арест против Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, както и против водачите на „ Хамас “.

Заповедите са първи против държавни водачи на непосредствен съдружник на Съединени американски щати

По-широкият проблем, иницииран от Южна Африка в Международния съд, упреква Израел в образуване на воден от страната геноцид против палестинския народ. Международният съд не се произнесе по съществото по това обвиняване, само че отхвърли настояването на Израел делото да не се гледа. Окончателното решение на съда по този проблем може да отнеме години.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР